Spis London

Den som foretrekker vegetarisk mat behøver ikke gå sulten i London.En ny generasjon unge vegetarianere og nye restauranter som dropper kjøtt på menyen har gjort tilbudet av vegetarmat stadig mer omfattende i britenes hovedstad.

Du trenger ikke ta til takke med dårlig og improvisert vegetarmat på spisesteder som knapt vet hva ordet vegetarisk betyr.

Vet du hvor du skal gå, kan du heller unne deg vegetarisk mat laget av kokker som har kjøttfritt som lidenskap og som kan kunsten å trylle fram gode og spennende smaker fra en mange tusen år gammel mattradisjon.

Her er noen av våre tips.

Pub-vegetar

Det finnes omkring 7000 puber i London. Coach and Horses hevder å være byens første vegetar-pub . Å bytte ut tradisjonell pub-mat med en spennende vegetarmeny viste seg å bli en suksess

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menyen varierer etter sesong. Pris for forrett/dessert rundt 60 kroner og hovedretter rundt 120 kroner. I tillegg byr stedet på et begrenset, men godt utvalg av grønn og sort te.

Pris Medium, mye for pengene

Adresse: Coach and Horses Soho 29 Greek St, London W1D 5DH.

Nettsted: http://www.thecoachandhorsessoho.co.uk

Michelin-vegetar

8551833537_bc77e5f880_o – Kopi

Vanilla Black, er en av verdens få restauranter med Michelin-anbefaling. «De beviser at vegetarisk mat kan være smaksrik, kreativ og fullgodt, med en imponerende og variert meny», skriver selveste Michelin guide i 2014.

Fivhmag315 London Vanilla Black dinner 2 Cory Doctorow Flickr

Selv hevder eierne at stedet er fritt for bønner, karri. og tradisjonelle vegetariske signaturretter. Til gjengjeld byr de på et unikt cross-over-kjøkken. Londons kjente utelivs- og restaurantmagasin Time Out gir stedet fire av fem stjerner God servie og hyggelig betjening.. Pris for to-retter 350 kroner, og tre retter 475 kroner. Drikke i tillegg. Populært, bordbestilling anbefales.

Adresse: 17- 18 Tooks Court, London, EC4A 1LB

Pris medium, mye for pengene.

Nettsted: http://www.vanillablack.co.uk

Hurtigmat vegetar

Leon:  Kjede med 25 hurtigmatrestauranter i London. Legger vekt på naturlige ingredienser. Middelhavsinspirert. Mange vegetariske alternativer. Et bra sted for et måltid underveis i storbyen.

SONY DSC

Idealistene bak konseptet har vært flinke å skaffe seg omtale. De behersker kunsten å komponere hurtige måltider også. Verd å prøve.

http://leonrestaurants.co.uk/restaurants/

Pris = Budsjett.

Himmelsk vegetar

(anmeldt av den norske matbloggeren Mari Hult. Sjekk også hennes blogg http://www.vegetarbloggen.no )

8bit-srgb-jpg-manna-12

 Vegansk fine dining er en mangelvare, men du finner det på Primrose Hill i London.

Manna er av Londons eldste vegetarrestauranter. Den åpnet for 43 år siden. De siste årene har restauranten vært helt vegansk. Menyen oppdateres etter sesong. På den omfattende menyen finner du kombinasjoner av det klassiske califoniske vegetarkjøkkenet, veganiserte engelske klassikere, men også innspill fra blant annet Asia, Latin-Amerika og middelhavslandene.

8bit-srgb-jpg-manna-15

Bangers and Mash er en tradisjonell britisk rett, som går igjen på Mannas meny. Disse pølsene blir laget med økologiske fennikkelfrø og gresskarkjerner.,På søndagene serverer de en vegetarisk variant av tradisjonell Sunday Roast.

Til slutt må vi ikke glemme dessertene og kakene! Manna har et sertifisert, økologisk bakeri, og de tryller virkelig på kakefronten. Av eksempler kan jeg nevne smuldrepai, tiramisuostekake, banoffee trifle, sjokoladeterte, hjemmelaget is og petit fours.

Servicen er vennlig, rask og kunnskapsrik. Bordbestilling anbefales Adresse: 4 Erskine Road London NW3 3AJ

Øvre prisklasse

Nettsted www.mannav.com

Romantisk vegetar

The Gate går igjen i de fleste 10-på-topp-listene over Londons mest populære vegetariske restauranter. Det er morsomt å observere at selv innbarkede biff-og kjøttelskere som har blitt tatt med hit, lovpriser menyen og maten. The Gate har holdt koken siden 1989 og kan skryte av å ha vegetar-kjendiser som Madonna, Gwyneth Paltrow og Stella Mc Cartney på gjestelisten.

the gate london

Restauranten drives av to indisk-iranske brødrene Adrian og Michael Daniel . Adrian som bestyrer kjøkkenet henter inspirasjon fra en rekke etniske mattradisjoner og har fått ry på seg for å være blant Londons beste kokker.

the gate 2

Den opprinnelige restauranten ligger i Hammersmith og en avlegger er nylig åpnet i Islington. Velegnet for en romantisk kveld.

Øvre prisklasse.

Adresse 51 Queen Caroline Street Hammersmith London W6 9QL

http://thegaterestaurants.com/

 

Ettermiddagste med grønt følge

Teanamu Chaya Teahouse i Nottinghill regnes som en av Londons mest spennende steder for en annerledes ettermiddags-te. I skrivende stund bare åpent lørdag og søndag. Sjekk nettstedet oppgitt lenger nede i teksten for oppdatert informasjon.

fivhmag315_London_ TEANAMU _Annie Mole Flickr

Tehuset har sin egen temester som hjelper deg til å velge te fra et utvalg av 18 sorter Gode anbefalinger i Londonpressen. Hovedrammen er en kinesisk te-seremoni, såkalt Gongfu-cha, utviklet i Kina på 1400-tallet. (Den er avslappende og langt mindre rituell enn den japanske). Små og intime lokaler. Alt av tilbehør er vegetarisk. Variert utvalg av Dim-sum. (kinesiske småretter)

Prisklasse= Medium Pris fra 25 pund per person.

Adresse: Teanamu chaya teahouse coach house 14A st luke’s road london w11 1dp

Sjekk kart med veianvisning på nettstedet. http://www.teanamu.com/

Telefon+44 20 7243 0374

 Sjekk mer:

Ps. Det er stor sirkulasjon i restauranter som kommer og går. Vi anbefaler å sjekke restaurantens nettadresse før besøk.

TIMEOUT:

http://www.timeout.com/london/restaurants/londons-best-restaurants-for-vegetarian-food

HAPPY COW:

http://www.happycow.net/europe/england/london/

LONDONIST:

http://londonist.com/2014/03/12-vegetarian-friendly-restaurants-to-try-in-london

TRIPADVISER:

http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurants-g186338-c40-London_England.html

VEGANLONDON:

http://www.veganlondon.co.uk/where-to-eat-london.htmlKategorier:Europa, Forbruk, London, matstreif

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: