Fossilpresidenten

donald_trump_lavopploselig_gage_skidmore_flickr_cc

Donald Trump i det Hvite hus er et skrekkscenario for amerikansk og global klimapolitikk.

Det er ikke lenger utenkelig og selv seriøse politiske kommentatorer tør ikke lenger utelukke det: Donald Trump kan bli USAS 45.president.

FRYKTER TRUMPSEIER

Dette er marerittet til en stor del av eliten i det republikanske partiet. Det er tjuende januar 2017 i Washington DC. En kald vind blåser over den amerikanske hovedstaden og en hel verden følger med på tv-bildene når en mann med hentesveis legger hånda på bibelen og sverger eden som landets nye president.

På den såkalte supertirsdag 1. mars sikret Donald Trump seg solid seier i enda sju delstater. Det er lang vei igjen til det hvite hus, men ikke mange tør å avskrive ham som republikanernes førstevalg etter landsmøte i partiet til sommeren.

VIL BYGE NED MILJØMYNDIGHETENE

Klimapolitikk har sjeldent vært høyt oppe på dagsorden i noen av de amerikanske presidentvalgkampene. I tillegg befinner klima og miljøpolitikk seg langt nede på listen over temaer Trump snakker og skriver om. Når han gjør det viser han til fulle at han hører hjemme blant de mest skeptiske klimafornekterne i den amerikanske samfunnsdebatten.

Ifølge Trump er hele ideen om global oppvarming et stort bedrag.

Han vil også bygge ned det amerikanske miljøtilsynet Environmental Protection Agency (EPA). Tilsynsorganet som ble opprettet av president Richard Nixon i 1970 i kjølvannet av Rachel Carsons legendariske bok, «Den tause våren» og fokuset på kjemiske sprøytemidler, er blant de første statlige miljøtilsynene i verden.

GLOBAL OPPVARMING KINESISK PÅFUNN

Men det er Donald Trumps synspunkter på klimaendringer og global oppvarming som har fått størst oppmerksomhet.
Den styrtrike eiendomskongen mener ifølge en melding han la ut på twitter 6. november 2012 at global oppvarming er funnet opp av og for kineserne for å svekke amerikansk konkurransekraft
.

(The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make U.S. manufacturing non-competitive. November 2012)

I desember 2013 klaget han på det kalde været i Los Angeles hvor han var på besøk og mente at global oppvarming er et veldig kostbart bedrag.

(Ice storm rolls from Texas to Tennessee – I’m in Los Angeles and it’s freezing. Global warming is a total, and very expensive, hoax! (desember 2013)

Nesten det samme gjentok han i en twittermelding i januar 2014 hvor kan karakteriserte global oppvarming som bullshit som må stoppes.

(This very expensive GLOBAL WARMING bullshit has got to stop. Our planet is freezing, record low temps,and our GW scientists are stuck in ice (januar 2014)

VIL HA COMEBACK FOR KULL

Planene om å fase ut kull kan også bli forsinket dersom Donald Trump får det som han vil. Ifølge flere nyhetsbyråer lovet Trump under en valgkampmøte i Louisville i Kentucky, et comeback for kullindustrien i delstaten.

Uttalelsene må lyde som musikk i ørene til bransjen som har fått mye motbør fra president Obama som har vært tydelig i sitt mål om å fase ut kull fra den amerikanske energimiksen. Det vil ikke Donald Trump som støtter kullindustrien som har hevdet at reguleringene iverksatt av Obama-administrasjonen har skylden for nedgangen for kull.

– Jeg elsker rent kull sa Trump på møtet og fikk applaus fra flere tusen tilhørere.

En ekte klimapresident har vært på ønskelisten til de store miljøorganisasjonene i USA og verden i mange år. Hvis Donald Trump får nøklene til Det hvite hus får verdens siste supermakt en fossilpresident ved roret.Kategorier:klima, Miljø, USA

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: