Ta leserne med til Pluto

Virtual Reality er i ferd med å bli en realitet også innenfor nyhetsjournalistikken. 2017 og 2018 er spådd å bli viktige gjennombruddsår. 

«Den mest suksessrike lanseringen i New York Times i historie»,   sa Sam Dolnick, assisterende digitalredaktør og ansvarlig for VR-satsingen til det amerikanske mediehuset, da han fortalte om den eventyrlige suksessen med VR-journalistikk på en konferanse i London nylig.

Virituell Reality er i ferd med å bli en realitet også innenfor nyhetsjournalistikken. 2017 og 2018 er spådd å bli viktige gjennombruddsår.

VR fungerer trolig best der hvor du kan ta med leserne til steder hvor han/hun ikke kan reise elle vanskelig kan komme selv, mener Dolnick. (bildet under).

Et eksempel er mediehusets VR-konsept for å ta med leserne til planeten Pluto, et produkt kalt “Seeking Pluto’s Frigid Heart,”. New York Times vitenskapsskribent Dennis Overbye tar her leserne med på en virtuell tur på planetes overflate.

s-l1600

Den aller første VR-produksjonen  ble fort en publikumssuksess. Prosjektet het «The Displaced» og ga leserne mulighet til en unik tredimensjonal opplevelse av hverdagslivet for unge flyktninger som er tvunget ut på reise bort fra hjemsted, jobb og familie. Dette var trolig første gang VR-basert journalistikk gikk mainstream. Mange hadde lite tro på prosjektet, men skeptikerne feilvurderte altså både markedet og interessen til leserne totalt.

New York Times har benyttet Google Cardboard viewer kombinert med en mobiltelefonapp som leserne kan laste ned. Ved bruk av den enkle 3d-boksen i papp fra Google kombinert med mobilen og en app får leseren en fascinerende opplevelse av nærhet og tilstedeværelse som raskt gjorde dette til en populær sak for hundretusener av brukere.

Så langt har den amerikanske storavisen sendt ut omkring 1.3 millioner av 3d-boksende fra Google med sin egen logo i tillegg, for å gi leserne rask tilgang til en helt ny journalistisk opplevelse.Kategorier:Medier, USA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: