Et stort flertall av oss får dårlig samvittighet av å kaste mat

502155430_4e6402872e_o

Matkasting foregår både i butikker, restauranter og private husholdninger, men det er ola og kari nordmann som privatpersoner som definitivt kaster mest. Rundt 70 prosent av matsvinnet i Norge skriver seg fra private husholdninger. (foto:JBloom/Flickr CC)

75 prosent av nordmenn får dårlig samvittighet av å kaste mat. Det viser en undersøkelse som IPSOS har foretatt på oppdrag fra Framtiden i våre hender i mai og juni i år. Undersøkelsen viser at det er unge som kaster mest mat. I aldersgruppen 18 til 29 år oppgir 87 prosent av de har kastet mat de siste 30 dagene, mens 92 prosent fra 30 – 39 år oppgir det samme. I kategorien 60 pluss er andelen 60 prosent.

Det er også en klar sammenheng mellom inntekt og matkasting. De med høyest inntekt kaster mest mat ifølge undersøkelsen. Derimot var det ingen sammenheng mellom grad av utdanning og matkasting.Kategorier:matstreif, Miljø, Norge, Uncategorized

Stikkord:, ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: