FBI bruker terrorenheten sin mot miljøaktivistene som demonstrerer mot omstridt oljerørledning i Nord-Dakota

fivhmag117 ut i verden aktivister oljerørledning foto Joe Brusky flickr cc (2) (1024x684)

Det har blitt tøffere å være miljøaktivist. Over 700 av aktivistene som kjemper mot oljerørledningen i Nord-Dakota har blitt arrestert siden sist sommer. (Foto: Joe Brusky/Flickr CC

Det amerikanske føderale politiet FBI bruker ressurser fra sin antiterror-enhet til å sjekke flere urfolksaktivister som har deltatt i demonstrasjonene mot den omstridte oljerørledningen i Nord-Dakota hvor flere norske banker har inngått som investorer. Det framgår av en artikkel i den britiske avisen The Guardian.

De norske bankene er nå ute etter press fra flere organisasjoner, blant annet Framtiden i våre hender.

At den amerikanske regjeringen bruker ressurser som er bevilget for å bekjempe innenlandsk terrorisme til å etterforske ikke-voldelige miljødemonstranter fra landets urfolk er ufattelig og grunnlovstridig sier Lauren Regan, menneskerettighetsadvokat og administrerende direktør for Civil Liberties Defense Center i Oreogon.

Politiet har gjentatte ganger framstilt anti-rørledning- bevegelsen som farlig, og det er derfor FBIs antiterrorenhet kan være involvert, sier Regan. Siden sommeren har 700 miljøaktivister blitt arrestert. Blant amerikanske miljøorganisasjoner som arbeider mot rørledningen er det økende bekymring for politiovervåkning, politivold, målrettede arrestasjoner og rettsforfølgelse av aktivistene.Kategorier:klima, USA

Stikkord:, ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: